Hem

Om mig

Nyheter

Musik

Kalender

Recensioner

Kontakt

Köp

Om mig 
Kod: Petter Lantz   Anders Carlsson, född 1961 i Helsingborg men uppväxt och bosatt i Linköping. Arbetar till vardags som forskningskommunikatör på universitetet i Linköping.  Jag var en Beatles fan innan jag kunde prata rent och fångad av Simon and Garfunkle innan jag börjat skolan. Gitarrer och stämsång och, lite senare, texter som betyder något är väl vad som lockat och håller mig kvar i musikens våld. Och snygga melodier förstås.

Musik är en längtans farkost. Först reste jag med andra. Sedan lärde jag mig köra själv, ofta tillsammans med andra. Det kan verka, och kanske är, hållningslöst att ena dagen skråla Whiskey in the Jar på en pizzeria och andra dagen tolka Pär Lagerkvists poesi i en kyrka men på något sätt är det som är bra helt enkelt bara bra och vi människor har alla en massa olika sidor och behov. Och det är ren magi när musiken bär iväg med oss, oavsett var, när och hur.

Sedan texterna då. Jag har länge lutat mig mot och låtit mig inspireras av andras texter, det må vara från Rolle Arvidssons fantastiska sagovärld eller från erkända giganter som Pär Lagerkvist och Nils Ferlin. Mindcowboy är steget in i mina egna texter. Det känns som en resa som just börjat…